Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΟΥ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ


    Πριν 5,5 χρόνια , όταν μάθαμε ότι ο Ασύρματος ο μοναδικός μεγάλος αδόμητος χώρος στον δήμο μας κινδύνευε να μετατραπεί σε “Κέντρο εκπαίδευσης διασωστών της Αεροπορίας” και σε “Σταθμό μεταφόρτωσης των απορριμάτων του δήμου”, οι κάτοικοι της περιοχής αποφασίσαμε να δράσουμε και να αγωνιστούμε για τη διεκδίκηση και δημιουργία ενός άλσους ανοιχτού για όλους τους κατοίκους.
    Πήραμε τη ζωή στα χέρια μας και μέσα από τη Συνέλευση για τη διεκδίκηση του Ασυρμάτου προσπαθούμε μέχρι και σήμερα να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα. Μέσα από τις διαδικασίες της συνέλευσης που λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και αντιιεραρχικά παλεύουμε για τα αυτονόητα: μια νησίδα πράσινου  όπου θα μπορούμε να συνυπάρχουμε αρμονικά, να επικοινωνούμε, να κάνουμε τις βόλτες μας, τις εκδηλώσεις , τις γιορτές μας. Αυτό που θέλουμε είναι ο Ασύρματος να είναι ένας ανοιχτός χώρος πρασίνου και συνεύρεσης ανθρώπων.
    Μέσα σ' αυτά τα 5,5 χρόνια δράσης είδαμε τους κόπους μας να ανταμείβονται και το όνειρό μας να παίρνει σάρκα και οστά. Πλέον ο Ασύρματος έχει μετατραπεί σ΄ένα πραγματικά δημόσιο χώρο πρασίνου με τουλάχιστον 400 δέντρα που υποστηρίζονται με αυτόματο πότισμα. Τα πρώτα δέντρα που φυτέψαμε ξεπερνούν πια τα 5 μέτρα... Όμως το πάρκο μας είναι μεγάλο και χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας για να ομορφύνει κι άλλο και να μας προσφέρει τα οφέλη του.
    Σας ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ 10 ΜΑΪΟΥ από τις 10 ΤΟ ΠΡΩΙ μαζί με τα παιδιά σας να έρθετε στο πάρκο για να φροντίσουμε όλοι μαζί τα δέντρα, να καθαρίσουμε τα αγριόχορτα, να φυτέψουμε  αναρριχητικά και καλλωπιστικά φυτά και να απομακρύνουμε τα σκουπίδια.
    ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.
    Εξάλλου , όπως γνωρίζετε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για ένα παιδί να αγαπήσει τη φύση από το να έρθει σε επαφή με αυτήν, να νιώσει ότι βάζει το λιθαράκι του στη δημιουργία και προστασία του άλσους της περιοχής του. Γιατί αν μάθει να αγαπάει τη φύση, θα μάθει να αγαπάει τον εαυτό του.Περιηγηθείτε με τα παιδιά σας στο πάρκο, δείξτε τους τα διάφορα είδη δέντρων, μάθετέ τους να μυρίζουν, να αγγίζουν , να ξεχωρίζουν τα διάφορα δέντρα και τους καρπούς τους. Δεν είναι μακριά , είναι στον Ασύρματο.

    Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την υλοποίηση των στόχων μας, γιατί σε κάθε άνθρωπο αξίζει να ζήσει αυτό που ονειρεύτηκε.
Τίποτα δε μας χαρίζεται.


   Με εκτίμηση,
   Συνέλευση για τη διεκδίκηση του Ασυρμάτου
                                                                 http://asyrmatos.espivblogs.net/


Υ.Γ. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τα εργαλεία του κήπου σας, καθώς και αναρριχητικά ή καλλωπιστικά φυτά για να φυτέψουμε. Επίσης αν έχετε χορτοκοπτικό θα χρειαστεί σίγουρα , γιατί τα αγριόχορτα έχουν καλύψει τα δεντράκια μας.